luni, 9 mai 2011

ASR Printul Paul

Alteta Sa Regala, Printul Paul al Romaniei se naste la Paris la 13 august 1948, fiu al ASR Carol Mircea al Romaniei si al Helenei Henriette Nagavitzine, asadar nepot pe linie paterna al Regelui Carol al II-lea al Romaniei, din prima casatorie (Odessa 1918) cu aristocrata Printesa Ioana Valentina Lambrino. Intre 1959 - 1961 urmeaza Scoala Iezuita din Franta. Intre 1962 - 1964 studiaza cu un profesor particular la Oxford, Anglia. 1965/1968 Scoala Gordounston din Scotia si Colegiul Millfield din Somerset, Anglia
Alteta Sa Regala, Printul Paul al Romaniei, se dedica promovarii culturii si valorilor romanesti in spatiul international, totodata realizand diferite proiecte umanitare prin fundatia "Fundatia Printul Paul pentru Romania".
Ca un gest de pretuire pentru poporul roman si un omagiu adus stramosilor, ASR Printul Paul al Romaniei a editat brosura ”Familia Regala Romana – Momente Importante ale Istoriei Familiei Regale”. De asemenea, ca urmare a eforturilor depuse pentru salvarea vietii salbatice din Peru, ASR a editat cartea “Mission to Save Peruvian Wildlife” care a fost lansata in anul 2008 la Resedinta Ambasadorului Republicii Peru in Romania, ES Dl. Elard Alberto Escala.
Pentru Alteta Sa Regala, Printul Paul al Romaniei , limba romana, pamantul romanesc, nu sunt doar singurul domiciliu real, ci si unicul spatiu in care eul se simte pe deplin liber sa fie el insusi.
In 1994 publica la Editura Universitara lucrarea "In zodia Satanei", scrisa de insusi regele Carol al II-lea, cuprinzand memoriile sale politice (din perioada interbelica).
In 1995 se casatoreste la Manastirea Casin, cu americanca de origine romana Lia Triff si se stabileste in Romania. Casatoria civila are loc la Palatul Elisabeta din Bucuresti.
Pe 10 ianuarie, 1991Printul Paul al Romaniei a devenit primul membru al familiei regale care a revenit in tara. Acest eveniment a aparut in publicatiile din intreaga lume, “The Daily Telegraph” expunand articolul pe prima pagina.
In anul 1991 a infiintat ”Fundatia Printul Paul pentru Romania”, mutandu-se permanent in Romania. Fundatia a fost recunoscuta ca fiind una din cele mai de succes din Europa de Est, cu donatii de peste 5,5 milioane de dolari in echipamente medicale pentru spitale din Bucuresti si Cluj-Napoca, un sistem modern de incalzire pentru un adapost de batrani din Suceava, donatii pentru biserici, premii pentru studenti din toata tara, renovari in scoli si universitati din diferite orase din Romania, etc.
In acelasi an, ASR Printul Paul al Romaniei a publicat versiunea in limba romana a cartii “Carol al II-lea, Regele Romaniei”.
Intre 1985-1987 se ocupa de afaceri la Madrid, incepand sa scrie si sa faca cercetari pentru cartea "Carol al II lea".
1986-1988 locuieste in Madrid si dupa ce mosteneste Arhivele Regale incepe sa scrie biografia bunicului sau, Regele Carol al II-lea al Romaniei. Acesta include scrisori din viata politica si privata a Maiestatii Sale.
1984- Onorat de catre “Royal Geographical Society” fiindu-i acordat dreptul de “Camarad al Societatii” pentru eforturile depuse in protejarea faunei peruviene si habitatul natural al junglei, studiind regiunea de desert Paracas si coastele adiacente. A tinut prelegeri despre constatarile avute in urma cercetarilor biotopului vicuniei, leului de mare si condorului.
In perioada 1979 -1981, este presedintele companiei Dolphin Art Inc. Washington D.C. din Statele Unite. De-a lungul anilor, ASR Printul Paul al Romaniei a schimbat mai multe resedinte: Londra, Paris, Madrid, Lisabona, Washington DC, New-York, Lima – Peru, New Delhi – India, insa Romania ramane pentru totdeauna locul care ii umple inima de speranta si de bucurie.
Intre 1977 - 1979 devine partener al Companiei turistice "Fregate Associates" din Anglia si Seychelles, Oceanul Indian.
1979/1983 a infiintat in Londra “Tiger Ltd” si in Washinghton D.C. “Dolphin Inc”, specializate in importul de articole decorative din India. Populatia satelor de langa Jaipur au fost angajate in productia si vopsirea marfurilor.
1979 expeditie de succes in Anzi (Peru) cu scopul de a proteja fauna. A lucrat alaturi de faimosul conservationist si premiat cu “Getty Prize Winner”, Felipe Benavides. Eforturile depuse au deschis drumul pentru conservarea faunei peruviene si in special vicunia.
Diplome de onoare:
  • Diploma de onoare acordata de „Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi”
  • Diploma de onoare acordata de „Asociatia Veteranilor de Razboi din Ministerul Internelor si Reformei Administrative”
  • Diploma de onoare acordata de Federatia Nationala a Femeilor din Romania si Scoala Postliceala de asistente medicale „Carol Davila”
  • Membru de Onoare al Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu”
    Diploma de Onoare acordata de „Asociatia Chinologica Romana”


    Sursa de baza:
    printulpaulderomania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu