miercuri, 11 mai 2011

O carte de exceptie, "Lumea Regelui", scrisa de catre Alteta Sa Regala Principele Radu Al Romaniei

Iata ce declara in legatura cu aceasta lansare, insasi Principele Radu Al Romaniei:
"Volumul “Lumea Regelui”, publicat de  Editura Polirom, a avut lansarea astăzi (10.05.11 n.n.)  la ora 12, la Muzeul Național de Istorie al României. A luat parte Majestatea Sa Regele, Principesa Moștenitoare și cu mine, un numeros public. Au fost prezenți o parte dintre cei care au contribuit cu texte la realizarea cărții. “Lumea Regelui” va fi prezentă și la evenimentul Garden Party de la Palatul Elisabeta, joi 12 mai, când va putea fi achiziționată la standurile din grădina Palatului. La eveniment sunt așteptați 2,000 de participanți din toate județele țării. Va fi al doilea Garden Party din istoria postbelică, după cel din 27 mai 2010.

“Lumea Regelui” este o carte cu mărturii semnate de aproape 60 de personalități ale lumii, privitoare la personalitatea și exemplul de lider ale Regelui Mihai, care va împlini 90 de ani la 25 octombrie, anul acesta.
Este o carte pe care am alcătuit-o dintr-un sentiment al datoriei, nu din dorința de a aduce elogii publice Majestății Sale. În cei aproape 90 de ani de viață, Regele nostru a arătat întotdeauna discreție, modestie, răbdare și un înalt simț al datoriei. Declarațiile sforăitoare nu l-au caracterizat.
Se află printre personalitățile care au contribuit la volum Regele Juan Carlos al Spaniei, Președintele Valéry Giscard d’Estaing al Franței, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, Principele de Wales, personalități din Europa și America în domeniile politic, economic și cultural, precum și membri ai Familiilor Regale europene. Volumul cuprinde și mărturii ale Familiei Regelui, precum cele ale Reginei Ana și Principesei Moștenitoare. Nu lipsesc personalități românești, care pe lângă valoarea științifică sau artistică a creației lor au dovedit, de-a lungul ultimelor decenii, că posedă ținută morală și loialitate față de interesele fundamentale ale Statului și Națiunii române".

Sursa de baza:
princeradublog.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu